Lekvogels 3 — Lekvogels 4

Samenvatting

De eerste wedstrijd van het seizoen, een oefenduel tegen Lekvogels 4. De eerste wedstrijd om te kijken hoever we zijn, waar we staan en waar we op moeten trainen de komende weken. Van te voren denk je toch: ‘het is maar Lekvogels 4, dus dat wordt een makkie’. Maar al voor de wedstrijd zag je de spanning bij de spelersgroep. Sommige waren er zelfs al om 18:45.. De Coach had alles al netjes voorbereid, shirtjes en broekje hingen klaar en iedereen had zijn trui aan met RR Racing erop.

Ook bij Lekvogels 3 waren er een paar nieuwe gezichten die de strijd bij de Helden van 3 wel aan durven. Op de valreep was ook nog eens Youri ziek Hij had speciaal voor dit seizoen nieuwe schoenen gekocht, dus hopelijk gaat hij snel zijn eerste minuten maken na een rot seizoen vorig jaar.

Na een goede warming up, gingen we nog even naar binnen de laatste tactieken door te nemen. Het strijdplan was helder en duidelijk. Joris zei ‘’Houd het simpel en doe geen domme dingen’’

De wedstrijd begon slordig -aan beide kanten gelukkig-, we hadden natuurlijk ook maar pas één training achter de rug. Al snel bleek dat we Lekvogels 4 toch enigszins hadden onderschat, want na een schot van Rooie Dennis op de paal waren we wel wakker. Berry kreeg veel ruimte op het middenveld en benutte dat goed.  In de 22ste minuut gaf Berry een lage harde voorzet na een lange sprint over de flank en daar stond Lars klaar om hem erin te prikken. 1-0! Lars scoort het eerste doelpunt van het seizoen, wat een bevrijding! Je zag het aan zijn gezicht. Vorig seizoen kon hij het net niet vinden, al was hij er zo vaak dichtbij. Dit seizoen heeft hij nu al meer gescoord dus dat is een goed begin! We hadden het nog steeds lastig tegen het taaie 4de van Lekvogels, de passing was bij ons niet altijd even goed. Ool Rolf werd niet altijd gevonden en hij moet juist het spel verdelen. In de 35ste minuut was de spits van Lekvogels 4 wat vlugger dan Pieter Manschot en hij kon de 1-1 erin schieten. ‘Het ging ons toch niet gebeuren’ dachten de Helden van 3, de wedstrijd werd wat harder. Dat was goed te zien toen Gerrit de Bruijn in de 37ste minuut er hard inging en geel kreeg van de Scheidsrechter die tot nu toe foutloos floot. De rust is aangebroken, het was tijd voor even een kleine adem pauze en er gingen een aantal talenten zich warmlopen. Het was stil in de kleedkamer, iedereen wist wat er fout ging en hoe dat kwam.

In de tweede helft begonnen we sterk en fris want er waren een aantal spelers ingekomen die nog fit en gretig waren. Na 5 minuten scoorde Nick zijn eerste en daar bleef het niet bij want al snel scoorde Nick ook zijn tweede en was het binnen 15 minuten 3-1 ! We zakten weer iets weg of Lekvogels 4 zette iets aan want ook zij hadden een paar wissels gedaan. Na een tackel van Joris en Lucien op dezelfde man kreeg Lekvogels 4 een vrije trap, het werd 3-2 en het leek even of ze terug kwamen in de wedstrijd. In de 65ste minuut scoorde Erik van Zessen de 4-2 met zijn hoofd! Lekvogels 4 bleef komen met hun drie snelle spitsen. Pieter Manschot gleed uit en daardoor was hij makkelijk uit te spelen en was het opeens 4-3. Onze coach besloot om de altijd gretige Ramon er maar weer in te zetten, dat hielp meteen want hij zorgde meteen voor gevaar. Gerco scoorde de 5-3  hard in het dak van het doel  en het leek of Lekvogels 4 was gebroken… Ramon legde een balletje op de lat. Je zag dat hij steeds gevaarlijker werd in de 16. In de 90ste minuut kreeg Danny, één van de nieuwe talenten, een kans om te schieten en schoot meteen bij zijn debuut raak! De wedstrijd had een ander gezicht gekregen, 6-3 voor Lekvogels 3! Ramon was natuurlijk nog steeds op jacht naar zijn doelpunt en die viel diep in blessuretijd. Hij maakte de 7-3 en dit was dan ook de eindstand.

Bij vlagen hebben we goed gespeeld. Natuurlijk gingen er dingen niet goed maar we hebben nog 14 dagen voor de competitie begint. Er is werk aan de winkel…. maar de kop is eraf.  23 september spelen de Helden van 3 om 12:30 tegen Altena  thuis op Sportpark Het Bosch.

 

Tot snel!

Groet,

De helden van 3

Details

Datum Tijd Seizoen Match Day
7 september 2017 20:00 2017 - 2018 Oefenwedstrijd

Locatie

VV Lekvogels
sportpark het Bosch

Resultaten

Club1ste helft2de helftGoalsUitslag
Lekvogels 3177Win
Lekvogels 4133Loss

Lekvogels 3

Lucien Delfos Verdediger
Pieter Hartman Verdediger
Pieter Manschot Keeper
Joris Bogaard Verdediger
Rolf van Dijk Middenvelder
Michel Rietveld Middenvelder
Gerco Versluis Middenvelder
Marcel Versluis Verdediger
Lars Bogaard Aanvaller
Sebastiaan Staats Middenvelder
Ramon Rietveld Middenvelder
Berry Chaigneau Verdediger
Samir Al baity Aanvaller
Joris Bogaard Verdediger
Nick van Dam Aanvaller
Danny de Jong Middenvelder
Erik van Zessen Middenvelder
  7

Lekvogels 4

3
Deel de helden van 3